Premier Lig, efsaneleşen iki teknik adamı onur listesine ekledi. Arsenel’den Arsene Wenger ve Machester United’den de Sir Alex Ferguson başarıdan başarıya koştukları bu takımlarındaki üstün performanslarıyla bu listeye girmeyi başardılar. 90’lar ve 2000 arasında tüm dünya tarafından heyecanla izlenen İngiltere Premier Lig’in en iyi iki takımını yönettiler.
Ferguson’un Manchester United Başarıları
- 27 yıl takımın başında kaldı
- 13 Premier Lig Şampiyonluğu kazandırdı
- Takımıyla çıktığı 810 maçın 528’inden galibiyetle ayrıldı
- 1998-99 sezonunda Triple Crown’u kazandı (Şampiyonlar Ligi + FA kupası + Premier Lig) ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından “Sir” onuruna layık görüldü.
Sir Alex Ferguson onur ödülü hakkındaki düşüncelerini: “Böyle bir listeye girmek benim için bir onurdur. Ancak mesele sadece kişi değil. Bu, Manchester United’daki çalışmalarla ve yıllardır yaptıklarımızla ilgili… Bu yüzden kulüple, personelle ve oyuncularla da gurur duyuyorum. Benim işim taraftarları evlerine mutlu göndermekti” ifade etti.
Arsene Wenger’in Arsenal Başarıları
- 22 yıl takımı yönetti
- 3 Premier Lig Şampiyonluğuna ulaştı
- 7 FA şampiyonluğu yaşadı